Съвременно изкуство – арт картини за стена

Поля - експресионизъм

Какво е модерно изкуство?

Модерните стилове в изкуството се характеризират с рисковия си характер по отношение на естетическото предложение, което искат да предадат. Майсторите от края на XIX в. нарушават каноните на господстващата академична живописна композиция.

Тези гении, убедени в новите си идеи, ни възхищават с творческата си лудост, която проявяват в необуздани и добре изпълнени движения на четката. Майстори импресионисти като Хоакин Сорола, Винсент ван Гог и Клод Моне са инициаторите на това, което смятаме за модерна живопис. След тях се появяват фигури, които развиват различни стилове, сред които: експресионизъм, сюрреализъм, кубизъм и абстракция.

Картини от 20-ти век

Най-ценените картини от колекционерите днес са тези, създадени през ХХ век. Въпреки че от началото на Средновековието са се отличили много художници, особено италиански и испански, именно картините от близкото ни минало привличат най-много вниманието на музеите, галериите и купувачите на произведения на изкуството. Една от причините е, че тези картини се търгуват на пазара. За разлика от големите класически произведения, които са почти изцяло монополизирани от музеите.

Съвременни картини
За съвременни картини се смятат тези, които са създадени след 70-те години на миналия век. Разнообразието от стилове, което откриваме, е огромно и не познава граници. Съвременните средства за комуникация позволяват бързото разпространяване на художествени произведения, които пораждат коментари още преди да са довършени.
Днес е много по-лесно да се разпространява изкуство, но да се откроиш и да си изкарваш прехраната с него, е запазено само за няколко гении на живописта или маркетинга.

Въпреки днешния артистичен шум, в паметта на широката публика остават класическите картини. Например кубистичните творби на Пабло Пикасо или абстракциите на Жоан Миро не само се помнят от повечето хора, но и оказват силно влияние върху съвременното живописно творчество. Изглежда, че създадените от тях творчески канони не излизат от мода.

Искате подобна картина за своя дом или за подарък?

Ако желаете да притежавате класическа картина или пък искате да направите изискан и стилен подарък на любим човек, то Вие сте на правилното място. В Custom Paintings имаме опит с репродукциите на творби на класици от съвременното изкуство. Ние ще изпълним вашата поръчка на разумна цена, така че не се колебайте да се свържете с нас за консултация.