Картини за хол

Картините за хол са един от най-важните декоративни елементи. В Custompaintings ще откриете различни дизайни, които най-добре отговарят на вашите нужди. Ако вече имате свой дизайн и идея, прочетете статията и не се колебайте да се свържете с нас за консултация. Придайте на дневната си търсения вид със стилна картина по поръчка. 

 Най-добрите дизайни за картини за хола

Ако търсите различни от традиционните картини за всекидневната, на мода са геометричните картини, които следват линията на художници като Кандински. В творбите му се срещат ярки цветове като червено, контрастиращи с бяло или черно. Тя ще придаде много модерен вид на всекидневната ви, като същевременно ще осигури подреден и минималистичен външен вид. 

Идеален вариант, ако интериорът ви е в неутрални цветове и искате да придадете лек цветен привкус. Ако се нуждаете от засилване на творчеството и спокойствието, включването на картини с ултравиолетови цветове във вашата всекидневна ще ѝ придаде необходимия привкус на светлина и духовност.

Големите картини за хола са много модерни, въпреки че в този случай е необходимо да са единични. По този начин се избягва претоварен вид. Използването на колаж е начин да се придаде модернизъм, като същевременно се добави голяма картина. Те са модерни и създават много добро усещане. Това е чудесен начин за декориране, който ще придаде модерен вид. Ние имаме голям опит с картини за всекидневната, които ще ви дадат усещането, което търсите.

Холът е основното място в дома ни и е разумно да резервираме това пространство, за да го украсим с голяма картина за хол. Един от най-определящите аспекти при избора на картина, освен самото обзавеждане на хола, е цветът на стените.

Ще ги разделим на две групи:

  • Неутрални цветове на стените. Нюанси като бяло, сиво, бежово, пясъчно и почти бяло са светли цветове, които се съчетават много добре с всяка картина, която поставяме, тъй като са дискретни цветове, които отстъпват място на други по-привлекателни цветове.
  • Стени с наситени цветове. Тъмните тонове с такава наситеност, че изискват картини със светли тонове или поне със светъл фон. В противен случай картината ще бъде замаскирана в стената.

арт картина на дон кихот и санчо панса
Картина с череши за хол

Картина над дивана в хола

Диванът е една от най-важните мебели във всекидневната, а стената, която е зад него, ще бъде една от най-предпочитаните за декориране с картина. Има някои детайли, които трябва да се вземат предвид при избора на картина, както по отношение на размера, така и на нюансите. 

Картината не трябва да надвишава ширината на дивана, като в двата му края се оставя малко разстояние. Пример за това е диван с дължина 2,80 м: валидна мярка би била картина с дължина 200 см с приблизително разстояние от 40 см от всяка страна на дивана.

По принцип поставяме картините на височината на погледа си: основната цел е да можем да ги гледаме в удобно положение. По отношение на дивана е обичайно картината да се окачи на около 20 см от горната част на облегалката. Оставяйки този марж, ще бъде по-интегриран комплектът от картина и диван, създавайки усещане за еднообразие.

Коя картина подхожда най-добре на дивана в хола ми?

Друг елемент, който ще окаже пряко влияние върху избора на картина, е нюансът на дивана. Подобно на стените, можем да разделим диваните на следните групи:

  • Дивани в неутрални и меки тонове: Това са онези цветове като светлосиво или бежово, които ни позволяват да съчетаем дивана с всяка картина. Те са много подходящи цветове, тъй като тяхната функция обикновено е да подчертават другите цветове, които са част от нашия интериор.
  • Диван в тъмни тонове: Става дума за цветове като тъмнокафяво или черно. Това са тонове, които изискват дързост и цвят. Има цветове, които се съчетават особено добре: черно с червени акценти или тъмнокафяво с оранжеви нотки.
  • Диван с наситени тонове: Става дума за цветове, които създават фокус на вниманието като червено, шамфъстъчено зелено или крещящо розово. В този случай бихме препоръчали да изберете картина в неутрални тонове, която да споделя някакъв цветен акцент с дивана, но без да се конкурира със самата мебел, за да бъде център на вниманието.

Като обобщение можем да кажем, че когато избираме картина за хол, основното правило е да се опитаме да съчетаем цветовете на картината с цветовете, които присъстват в нашата всекидневна. Това ще създаде усещане за сплотеност и хармония. В нашата галерия можете да откриете още идеи за абстрактни картини за всекидневна, изложени в различни декоративни среди.